Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

Cubells renova la canonada que subministra l’aigua a la part baixa del poble

Es tracta del tram de canonada que passa per sota la carretera C26 i que estava esfondrada degut al pes de la circulació i al pas del temps.

24/11/2018

L’ajuntament de Cubells ha renovat la canonada que subministra l’aigua a la part baixa del poble. Aquest tram d’aigua és el que passava just per sota la Carretera C26 i que estava mig esfondrat degut al pas dels anys i al pes de la circulació.

Josep Regué, alcalde del municipi, explica que aquesta acció estava pendent de feina temps i que ara era imprescindible  ja que podia rebentar en qualsevol moment. “Ens ha sorprès  el mal estat en que hem trobat la canonada. Sabíem que teníem que reparar aquest tram de servei, però fins que no hem obert el terra no ens hem adonat del mal estat de la canonada, que en qualsevol moment hagués pogut deixar sense aigua la meitat del poble”, explica l’alcalde.

Les obres han consistit en reemplaçar una de les arquetes on connectava aquesta canonada. També s’ha desplaçat i esfondrat fins a tres metres sota terra el tub que passa per davall de la carretera, reduint així els metres de tub a instal·lar i fent més eficient el subministrament. “La canonada anterior no estava tan esfondrada, per tant el pas del temps i el pes de la circulació han fet que es deteriorés més ràpid del que estava previst. Ara amb la nova arqueta i la profunditat d’aquesta nova instal·lació, el subministrament d’aigua a la part baixa del poble està garantit sense problemes per anys.”, diu Regué.

Les obres les ha dut a terme l’empresa CASSA . Les tasques van començar la setmana passada i finalitzaran la setmana vinent.