Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

Pou de Glaç

El pou de glaç esta situat a la part alta del poble aproximadament te unes dimensions de 9 a 11 metres i el diàmetre entre 6 i 9 metres, els pous de glaç es feien en llocs obacs i frescals. És una construcció de pedra, molt ben feta i de grans dimensions però poc visible. Aquest pou te una porta molt petita, per on entrevén els qui treballaven i per on es ficaven i es treien els blocs de gel, a més de la porta hi ha una obertura  a la part de dalt, per treure el gel, quan la porta d’entrada estava tapada. Les peces de gel es dipositaven per una capa de palla, boll, pellofa del gra de blat o branques per evitar que s’enganxessin quan el pou era ple. El gel si conservava durant mesos.

La Teuleria

La teuleria es de planta quadrada i presenta el teulat esfondrat. Al voltant de la teuleria hi ha restes de construccions, que segurament servien de magatzem. La bassa pedrissa també podria anar lligada a la teuleria.

Per fer les teules s’utilitzava l’argila d’edat Oligocena (uns 30 milions d’anys) de la zona de Cubells.

Àrea d'escalada Serra de Mania

Les Penyes de Mania formen part de l’extrem nord oriental de la l’altiplà de la Serra d’Arquells. Justament aquest punt es límit divisori dels termes municipals d’Alòs de Balaguer, Cubells y Foradada. L’altitud arriba fins els 630 metres, malgrat no es de gaire altura, el lloc gaudeix d’una vista molt favorable, cap al sud, arribant fins més enllà dels 60 km.

Visiteu el Bloc de l'escalada

Molí d'Oli

Molí d'oli que encara conserva les pedres còniques que giren i molen les olives. Es pot visitar concertant cita prèvia.