Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

El municipi de Cubells, d'una extensió de 39,17 km2, és situat als vessants meridionals de l'alineació muntanyosa que formen la Serra Carbonera i la de Boada, des del coll de Boada al nord-oest, al límit amb Alòs de Balaguer, fins a les partides de la Serra de les Comes i Vall de Sils a l'Est, on confronta amb el municipi de Foradada. Al sud termeneja amb Montgai per les partides de l'Hortet, el Salt, les Costes i per la Fita Alta fins al Sió, el curs del qual és en part divisòria entre ambdós municipis, de Montgai i de Cubells. El municipi delimata amb Bellmunt, Bellcaire, Foradada, La Sentiu de Sió, Butsenit i Montgai.

A l'oest, Cubells limita amb el municipi de Camarasa i amb l'enclavament de Flix (pertanyent a Balaguer). Altres partides del terme són Tafalla, Valls, Serra Blanca, l'Alzina i la Trilla.

El municipi comprèn la vila de Cubells, cap del terme, el llogaret de la Torre de Fluvià i l'antic despoblat de Pugis. Travessa el terme, per la part septentrional, la C-26, entre Balaguer i Artesa de Segre, que passa vora la vila vella. Carreteres menors enllacen Cubells amb Camarasa, amb Montgai i amb la Torre de Fluvià. El terme pertany a la zona que antigament s'anomenava el Marquesat.

En el següent enllaç podem veure el mapa de terma del municipi de Cubells. (Plànol terme de Cubells)