Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

La 3a Marxa del Baix Sió passa per primer cop per la Torre de Fluvià

Els veïns del petit municipi van oferir als caminants refrigeris i una ruta turística pels entorns de Cubells abans que continuessin la marxa cap al punt d’arribada

25/04/2018

Els veïns de la Torre de Fluvià van ser per primer cop amfitrions dels participants de la 3a marxa de del Baix Sió, organitzada per l’ajuntament de Montgai. Per primera vegada, la ruta passava per la Torre de Fluvià, municipi agregat de Cubells, i els seus habitants van ser els responsables de donar als més de 180 participants, refrigeris i avituallament abans de continuar amb la caminada. 

Sebastià Boixadera, regidor al capdavant de la Torre de Fluvià, va ser també l’encarregat d’oferir als participants una excursió pels entorns del municipi. “Vam acompanyar als participants de la 3a Marxa del Baix Sió a fer una ruta pels búnquers que hi ha de la guerra civil, també vam anar al forn de guix de Cubells, un exemple dels nombrosos forns que existeixen a la comarca de la Noguera que fan que sigui una de les primeres zones de Catalunya on antigament s'havia explotat el guix. Crec que als participants els va agradar molt l’experiència, i esperem repeteixin l’any que ve”, diu Boixadera. 

La Marxa Popular del Baix Sió, és una caminada creada amb la intenció de descobrir el territori. Format per dues rutes, – xoriguer i sisó – amb uns recorreguts que permeten compartir el patrimoni geològic entre la plana de Lleida i els Pirineus, el patrimoni natural amb zona de protecció d’aus i mosaics de colors, i finalment el patrimoni cultural, amb la fira del sabó al final la marxa.