Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

L’ajuntament de Cubells disposarà d’ascensor ben aviat

Aquesta construcció era molt necessària pel municipi, ja que les instal·lacions del consistori estan a l’alçada del que vindria a ser un segon pis i s’han de pujar quasi 30 escales per accedir-hi

21/01/2019

L’ajuntament de Cubells ha adjudicat les obres per a la instal·lació d’un ascensor que comuniqui el carrer amb les dependències municipals. Aquesta construcció havia estat molt reivindicada pel municipi des de feia temps, ja que per accedir a la recepció del consistori s’han de pujar quasi 30 escales, el que seria una alçada d’un segon pis. Aquest fet provoca que només les persones amb bon estat de salut puguin accedir a l’edifici, quelcom quasi impossible per la gent gran o amb mobilitat reduïda.

Josep Regué, alcalde del municipi, considera imprescindible aquesta construcció. “L’ajuntament és un edifici de tothom i per tant tothom i hem de poder accedir. Una persona amb mobilitat reduïda, o molt gran o una persona amb cadira de rodes no podia accedir a les dependències municipals. Tenien que ser atesos al carrer o era necessària trobar ajuda per acompanyar-los. El mateix les mares i pares amb carret, que la majoria de vegades el deixen a carrer i han de pujar amb el nen o nena a coll. Era una qüestió d’urgència tant per a l’ajuntament com per als veïns, i per fi ara li podem donar solució”.

La construcció de l’ascensor començarà en els propers dies i les obres tindran una durada de tres mesos. L’empresa que l’esta duent a terme és Ascensors Sales de Lleida i el pressupost total és de 22.000 euros de l’import ascensor 22.000€ i de 4.600 euros les obres. “Ja fa molts anys que miràvem pressupostos d’ascensors, però els preus d’instal·lació eren desorbitats. Ara sembla que el mercat s’ha regulat i nosaltres també disposem d’una molt bona salut econòmica, per tant, ara sí és el moment de complir amb aquesta instal·lació, tant reivindicada pel nostre poble”, apunta Regué.

L’import total de la construcció i la instal·lació es pagarà amb recursos propis de l’ajuntament.