Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

L’alcalde Josep Regué s'acomiada després de deu anys i Jaume Cuñat pren el relleu a l’alcaldia de Cubells

El Ple ha comptat amb la presència del vicepresident Puigneró i de diversos representats de la política territorial

24/09/2021

L’alcalde de Cubells i la Torre de Fluvià, Josep Regué, plega després de deu anys al capdavant del consistori, i el número dos del grup municipal de Junts per Catalunya, Jaume Cuñat, agafa el relleu com a nou alcalde en funcions de Cubells i la Torre de Fluvià. Aquest dijous, 23 de setembre, s’ha fet efectiva la renúncia de Regué a l’alcaldia després que així ho anunciés aquest 20 de setembre, una vegada es va donar per finalitzat el Ple ordinari de l’Ajuntament de Cubells, i presentés la renúncia aquest dimarts, 21 de setembre.

El primer edil de Cubells ha renunciat a l’alcaldia en un Ple Extraordinari que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, entre altres representants de la política noguerenca i del conjunt del territori lleidatà.

D’aquesta manera, Jaume Cuñat, que fins ara era el primer tinent d’alcalde del consistori, ha passat a ser alcalde en funcions de Cubells, un càrrec que mantindrà fins que no s’hagi celebrat el ple d’investidura.

Un cop celebrada la investidura, prevista per les pròximes setmanes, el consistori tindrà 15 dies com a màxim per celebrar el Ple de cartipàs, que determinarà els canvis que es produiran en les diferents regidories i el nou repartiment de les responsabilitats. Així, la renúncia de l’alcalde Regué, que deixa totes les seves funcions a l’Ajuntament, suposarà l’entrada d’un nou regidor del grup municipal.

Regué dona les gràcies per la confiança
Durant l’acte de relleu, Regué ha donat les gràcies a tots els veïns i veïnes que hi li han donat la confiança durant aquests deu anys, als companys de partit i de l’oposició, i a les diferents figures que han contribuït a fer del poble un lloc millor, com és el cas del metge, el mestre i les diferents figures tècniques del consistori, entre altres. Igualment, Regué ha fet un balanç de les actuacions que s’han dut a terme en aquests anys i que han contribuït a modernitzar el poble i dotar-lo de nous serveis.

10 anys al servei del municipi
L’alcalde de Cubells, Josep Regué, va iniciar el seu període al capdavant del consistori arran de les eleccions del 2011, moment en què va prendre el relleu de Josep Roig (CiU), qui va formar part de l’ajuntament durant mig segle i va ser-ne l’alcalde durant 24 anys. Regué ha estat alcalde de Cubells durant deu anys i ara, a mig mandat, Jaume Cuñat prendrà el relleu de Regué.

La situació del consistori
Junts per Catalunya té 4 dels 7 regidors de l’Ajuntament de Cubells, després que el passat 2019 la formació revalidés la seva majoria absoluta en aquest municipi noguerenc. Amb la renúncia de l’alcalde Regué, i així que se celebri
el Ple d’Investidura i el de Cartipàs, Jaume Cuñat passarà a ser alcalde de Cubells; el número 3 de la formació, Sebastià Boixadera serà el primer tinent d’alcalde; M. Àngels Tolosa Lombart continuarà de regidora i entrarà un nou regidor. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya, a l’oposició, compta actualment amb 3 dels 7 membres del consistori: Salvador Soldevila de número 1 de la formació; Eva Ribera de segona i Pere Papell de número 3 d’ERC.